USB Kali Linux Kurulumu (Persistence)

Ahmet Açıkgöz 5 Eylül 2022 19:04

Merhaba dostlar. Bu yazımda sizlere USB kali linux kurulumu kalıcı(persistence) olacak şekilde anlatacağım. Bu kurulumdan sonra usb üzerinde yaptığınız işlemlerin kaydedildiği tak-çalıştır mantığında olan Kali Linux işletim sistemine sahip olacaksınız. Belirtmek istediğim bilgilerden sonra kurulum adımlarını takip edebilirsiniz.

Kali Linux Persistence Nedir?

Kali Linux’un USB flash bellek üzerine kurulması ve usb flash bellek üzerinde ayrılan persistence bölümünü sabit disk gibi kullanmasıdır. Yapılan her işlem usb flash belleğin hafızasına kaydedilir.

Kali Linux Persistence Nasıl Kullanılır?

Kali Linux’u USB flash belleğe kurduğunuzda tak-çalıştır şeklinde kullanılır. Yani USB flash belleği bilgisayara takıp, sistemde bulunan boot menü aracılığıyla USB’den başlatabilirsiniz. Kullanım sonrası flash belleği çıkardığınızda bilgisayarınızda herhangi bir iz bırakmayacak ve normal kullandığınız işletim sistemine herhangi bir zarar vermeyecektir. Yaptığınız işlemler, kurduğunuz programlar kalıcı olarak USB flash belleğin hafızasına kaydedilecektir.

USB Kalıcı Kali Linux Kurulumu

Kali Linux Persistence sisteminin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrendiğimize göre kurulum adımlarına geçebiliriz. Öncelikle kurulum için gerekli olan yazılımları belirtmemiz gerekiyor.

Kurulum İçin Gerekenler

1. Kali Linux’un USB’ye Yazdırılması

İlk olarak rufus programı üzerinden Kali Linux ISO, USB flash belleğe yazdırılır. Default ayarlar kullanılmalı ve DD mode seçilmelidir.

USB Kali Linux Kurulumu DD Image

2. Partition Wizard ile Bölümleme Yapılması

Kali Linux USB flash belleğe yazdırıldıktan sonra USB’de kalan boş alanı depolama alanı olarak kullanmak için Partition Wizard yazılımı ile bölümlendirme yapılır. Ext4 formatında bölümleme yapılmalıdır.
USB Kali Linux Kurulumu Partition Wizard

3. Kali Linux’u USB’den Başlatma

USB flash bellek bilgisayara takılır ve sistem USB’den başlatılmalıdır. Açılış seçeneklerinde Live USB persistence seçilmelidir.
USB Kali Linux Kurulumu Boot Menu

4. Kali Linux Persistence Komutları

Kali Linux USB’den açıldıktan sonra root kullanıcısına geçiş yapılmalıdır ve aşağıdaki komutlar terminalden sırasıyla girilmelidir.

mkdir -p /mn/my_usb
mount /dev/sda /mnt/my_usb
echo "/ union" > /mnt/my_usb/persistence.conf
umount /dev/sda

Sonuç

Gerekli kurulum adımlarını takip ettikten sonra Kali Linux Persistence kurulumunu başarıyla sonuçlandırmış olduk. Kurduğumuz bu sistem, kalıcı olarak Kali Linux’u USB flash bellek üzerinden kullanmamızı ve işlediğimiz verilerin sistem üzerine kaydedilmesini sağlamış oldu.

Bu konu ile ilgili sorularınızı sormak veya bana öneride bulunmak için yorumlar kısmını kullanarak bana ulaşabilirsiniz.

kali linux persistence kali linux usb linux live usb persistence

Bir yanıt yazın

Yorumlar (0)

Bu yazıya ait yorum bulunamadı. İlk yorumu sen yapmak ister misin?